Wat voor werk doen jullie?
Wij, Olaf Dekker en Barry de Wit, werken als chef-kok bij AristoZorg. Dit betekent dat we leiding geven aan de keuken en aan het restaurant. Maar we maken ook alle maaltijden klaar, zowel voor in het restaurant als voor bij de maaltijdservice. Met deze maaltijdservice bezorgen wij in Den Helder en in een gedeelte van Julianadorp vers bereide maaltijden voor mensen die niet zelf kunnen koken. Daarnaast zijn we sinds kort ook weer begonnen met frontcooking. Dit houdt in dat we maaltijden ter plekke klaarmaken in het restaurant, zodat de bewoners en bezoekers hier kunnen komen eten. ‘Het is leuk om te zien dat dit in de smaak valt en dat de beleving er is.’
Wat maakt jullie werk bijzonder?
Ons werk is heel erg afwisselend. Het ene dagdeel zijn we aan het koken, en daarnaast zijn we ook veel bezig met organiseren, plannen en regelen. ‘We zijn eigenlijk de hele dag met van alles en nog wat bezig. Het is heel divers, dus dat maakt het heel leuk,’ vertelt Barry. Daarnaast is het fijn dat AristoZorg zorgt dat de kwaliteit goed bewaard wordt. ‘Daardoor voelen wij ons wel verbonden met de organisatie’.
Wanneer halen jullie voldoening uit jullie werk?
‘Als je positieve reacties krijgt van bewoners of cliënten en als je ziet dat alles in de smaak valt.’ Als kok wil je natuurlijk dat mensen je eten lekker vinden en dat mensen er blij van worden. ‘Daar doe je het voor.’
Wat biedt AristoZorg jullie waardoor jullie het een fijne werkgever vinden?
Ondanks dat AristoZorg een vrij nieuwe organisatie voor ons is, voelen wij ons hier helemaal op onze plek. Het is fijn dat de lijnen heel kort zijn en dat het dus duidelijk is met wie je wat moet regelen. Bovendien zorgt AristoZorg goed voor haar medewerkers. Ze willen bijvoorbeeld van alles doen om ervoor te zorgen dat je een goede balans tussen werk en privé houdt. Alles is bespreekbaar, waardoor de organisatie heel warm aanvoelt.